Bedrijfsyoga – Waarom Yoga op het werk?

Bij New Life Yoga verzorgen wij ook lessen speciaal afgestemd op het bedrijfsleven. Yoga zorgt ervoor dat je medewerkers stress loslaten. Dit verhoogt hun productiviteit. Ze komen fysiek en mentaal weer in balans en bereiken zo hun volle potentie. 

 

Waarom Yoga op het werk?

Als werkgever wil dat je medewerkers zo goed mogelijk presteren. Maar je medewerkers hebben, net als jij ook een privéleven. Iedereen wil volledig aanwezig zijn in hun vrije tijd. De balans vinden tussen werk en vrije tijd kan stressvol zijn. Overwerken, file’s, bijscholing, vergaderingen, onverwachte calamiteiten, constant bereikbaar zijn, deadlines…. Er wordt veel van jou en je medewerkers gevraagd en iedereen staat de hele dag bloot aan enorm veel prikkels. Je wilt goede resultaten neerzetten, maar ook niet 24 uur per dag met je werk bezig zijn.

Een burn-out ligt op de loer. Niemand heeft wat aan werknemers en werkgevers die overwerkt thuiszitten. Bedrijfsyoga kan hierbij helpen.

Houdingen, ademoefeningen en meditatie zorgen ervoor dat opgebouwde spanning in hoofd en lichaam losgelaten wordt. Hierdoor krijgt men meer energie en de focus verbetert. De lichaamshouding verbetert waardoor fysieke klachten verminderen en worden voorkomen.

De effecten van een uur bedrijfsyoga werken nog dagenlang door.

“The body benefits from movement, and the mind benefits from stillness.”
Sakyong Mipham 

 

Waarom Yoga juist op het werk noodzakelijk is… 

  • Yoga zorgt voor meer focus

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat Yoga het functioneren van je brein bevordert. Dit betekent dat je beter kan focussen en je dus efficiënter kunt werken. Wanneer je alles tegelijk wilt doen, doe je uiteindelijk bijna helemaal niets. Om dingen gedaan te krijgen, heb je focus nodig. Yoga is de beste manier om die focus te trainen en te verbeteren. Je wordt zo afleidingen de baas. 

  • Yoga helpt je beter omgaan met stress

Bedrijfsyoga helpt enorm om stress te verminderen. Even kun je alles loslaten. Je hoofd is niet gericht op het volgende ding dat je doen moet. Gedachten komen en gaan zonder dat je er iets mee hoeft te doen. Zo ontspant je hoofd. Tegelijkertijd doe je allerlei oefeningen die vriendelijk zijn voor het lichaam en waarmee je spierspanning loslaat. Yoga helpt je te leren ontspannen.

  • Yoga helpt bij chronische pijn

Chronische pijn komt voor in vele vormen. Je kunt hierbij denken aan lichamelijk pijn zoals rugklachten, maar ook aan mentale pijn zoals depressie en angst. 1 op de 5 mensen in Nederland heeft lichamelijk chronische pijn. Pijn kan erg frustrerend zijn en beïnvloedt je doen en laten. De diepe ontspanning die Yoga brengt zorgt ervoor dat zware gedachten en stress minder invloed op je hebben. Daarbij zorgen de stretches, verbeterde lichaamshouding en opbouw van kracht voor minder pijn. 

  • Yoga verbetert het immuunsysteem

Stress heeft grote impact op verschillende systemen in het lichaam. Hierdoor kan onder andere het immuunsysteem verzwakken. Regelmatig en consistent yoga beoefenen verbetert het immuunsysteem. Heb je last van veel ziekteverzuim onder je medewerkers? Dan is het hoog tijd voor bedrijfsyoga. 

Nb. Wist je dat het positieve effect van yoga maar liefst drie keer sterker is dan wandelen en luisteren naar rustgevende muziek?

  • Yoga verbetert de productiviteit

Stress, multitasking en een gebrek aan focus zijn allemaal factoren die de productiviteit negatief beïnvloeden. Zowel yogahoudingen, meditatie als mindfulness helpen stress te reduceren en de focus te verbeteren. Werknemers leren beter om te gaan met de dagelijkse uitdagingen. Dit zorgt voor meer productiviteit.  

  • Yoga maakt je slimmer

Bedrijfsyoga kan helpen om het brein beter te laten functioneren. Slechts 20 minuten Yoga verbetert de focus en het vermogen om nieuwe informatie op te nemen aanzienlijk.

  • Yoga verbetert de slaapkwaliteit 

Steeds vaker staan we constant ‘aan’. Hoe meer je ‘aan’ staat, hoe moeilijker het is om de ‘uitknop’ weer te vinden. 

Dit zorgt ervoor dat je aan het einde van de dag moeite hebt om in slaap te komen. Dit is namelijk het moment waarop we merken hoe druk het in ons hoofd is. Doordat er overdag geen tijd is om alles goed te verwerken, dwaalt er nog van alles door je hoofd. Hierdoor is het inslapen soms een drama. Chronisch slaaptekort ligt op de loer en daar heeft niemand baat bij. Yoga brengt het autonome zenuwstelsel in balans en dit bevorderd de slaapkwaliteit. Het zal je niet verbazen dat er meer uit je handen komt als je uitgerust de dag tegemoet gaat. 

 

Bedrijven als Apple, Facebook en Google bieden hun werknemers al jarenlang mogelijkheden voor Yoga, Mindfulness en Meditatie. Ze weten namelijk dat het ten goede komt van het welzijn van de werknemers – en daarmee dus ook de organisatie!

Wil jij ook een tevreden, energiek team met meer focus?

Neem contact met mij op…

 

Liefs, Margo

Yogatherapeut en eigenaar New Life Yoga

info@newlifeyoga.nl

06 – 387 502 58

Geef een reactie