Het nut van goed ademen

De manier waarop je ademt zegt veel over jezelf en hoe je in het leven staat. Je adem laat zien hoe het met je gaat. Er zijn veel manieren om iets bij jezelf te veranderen of te ontwikkelen. Wanneer je meer bewust bent van je eigen adem, kun je dit gebruiken om bijvoorbeeld meer rust, balans en vitaliteit in het dagelijks leven te ervaren. Jouw adem is altijd bij je. Wordt jij je bewust van de adem, krijg je inzicht en ervaar je hoe krachtig de adem is? Dan is het een prachtig instrument om in te zetten. Adem je regelmatig door je mond?  Zucht of gaap je veel? Lukt het maar niet om je conditie te verbeteren? Dan kan het zomaar zijn dat je niet goed ademt. 

 

Voor wie is Ademcoaching geschikt?

Een gejaagd gevoel? Hartkloppingen of duizelingen? Verkeerd ademen kan de oorzaak zijn. De adem heeft invloed op veel processen waar we ons vaak niet bewust van zijn. Ademen is (gelukkig) vaak een onbewust proces. Maar wanneer je niet optimaal ademt kan dit voor allerlei klachten zorgen. Wanneer je een snelle en onrustige ademhaling hebt, is je hartslag hoger en dat heeft invloed op je hele lichaam.

Heb je last van stress of heb je een burn-out dan is de adem snel en oppervlakkig. Slapeloosheid, concentratieproblemen of tintelingen in het lichaam zijn het gevolg. Deze klachten worden minder of verdwijnen zelfs wanneer je jouw adempatroon optimaliseert.

Door je bewust te worden van jouw adem en ademoefeningen te doen creeer je meer rust. Je hartslag gaat naar beneden, je lichaam ontspant zich en je voelt je beter.  

 

 

Ademcoaching in de praktijk

Een traject bestaat uit 5 afspraken. Iedere afspraak behandelen we èèn of meerdere ademoefeningen en doen we een ademsessie. Precies afgestemd op hoe jij je op dat moment voelt. Bij binnenkomst wordt er eerst afgestemd: Hoe voel je je vandaag? Wat speelt er? Alles wordt aan jouw lichaam en geestesgesteldheid aangepast. We sluiten af met een ontspanningsoefening. 

De bedoeling is dat je thuis ook aan de slag gaat. Zo ga je ervaren wat de ademoefeningen met je doen op verschillende momenten. 

Ademcoaching ondersteunt bij fysieke en mentale gezondheidsklachten. Zo word je gezondheid verbetert en kom je weer in je kracht te staan. Zowel fysiek, mentaal, als emotioneel. Ik ben er om je te ondersteunen in dit proces.

 

Waar kan Ademcoaching bij helpen?

  • stress en angst
  • verbeteren immuunsysteem
  • verbeteren energieniveau
  • hyperventilatie
  • verminderen van pijn
  • beter slapen
  • verbeteren van sportprestaties

Tijdens een uitgebreid intakegesprek brengen we in kaart wat de lichamelijke en mentale situatie zijn op het moment.

Wil jij weer controle krijgen over je adem?. Wil jij meer rust en meer energie? Dan is ademcoaching iets voor jou. 

Een verstoort adempatroon zorgt ervoor dat allerlei processen uit balans raken. . Door ademoefeningen en diepe ontspanning krijg je weer de controle over jouw adem en komt het lichaam weer in balans. 

Klinkt goed?

Reserveer hier je intake…

Liefs, Margo

Yogatherapeut, Ademcoach en eigenaar New Life Yoga

info@newlifeyoga.nl

06 – 387 502 58

Geef een reactie