Qigong – Ba Duan Jin

Leer in 6 avonden een variatie op deze meer dan 800 jaar oude Qigong vorm.

Reserveer je plek

Wat houdt deze cursus in?

Qiong is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde om lichaam en geest in balans te brengen en te houden. Door regelmatig beoefenen van Qigong leer je vastzittende energie in het lichaam vrij te maken, oude energie af te voeren en nieuwe energie op te nemen. Qigong helpt je lichaam en geest gezond te maken en te houden. Qigong heeft een zeer positieve werking op mentaal en fysiek niveau. Een van de balangrijkste aspecten van Qigong is het ontwikkelen van een scherp bewustzijn.

 

De Ba Duan Jin heeft een geschiedenis van meer dan 800 jaar. In 6 avonden leer je een variatie op deze vorm. Het beoefenen van de Ba Duan Jin verlicht o.a. vermoeidheid, reguleert en masseert de organen, verbeterd en corrigeert de lichaamshouding en versterkt de spieren van je rug, nek en schouders. Anders dan bij een reguliere les is er veel ruimte voor interactie, is er ruimte voor vragen en leer je over de achtergrond van de bewegingen. Er is aandacht voor de details en de adem. Zo ontdek je hoe je Qi (levensenergie) kan cultiveren, beheersen en sturen.

 

Na deze 6 avonden ben je in staat de Ba Duan Jin in je eigen omgeving volledig en correct uit te voeren. Zo kan je deze Qigong vorm in je dagelijkse leven integreren. Je ontvangt een hand-out waarin je alles nog rustig kunt nalezen.

Er is ruimte voor maximaal 8 deelnemers. 

Extra informatie

Wanneer
6 woensdagavonden van 19:00 – 20:30 uur

De data in 2024 zijn nog niet bekent

Investering
195 euro voor 6 avonden. Inclusief Hand-out, thee en lekkers. 


Door wie
Margo Geelhoed: Yogatherapeut, Qigong instructeur en eigenaar van New Life Yoga

Locatie: New Life Yoga Zoetermeer, Scheglaan 12.
Vragen: info@newlifeyoga.nl


….