De tranen stromen over mijn wangen

 

Daar sta ik dan te janken midden in het park. De tranen stromen over mijn wangen terwijl ik naar het rozenstruikje kijk. 

Elke ochtend maak ik een lange wandeling. Voor mij de ideale manier om de dag te beginnen, tot groot plezier van mijn hond. Vaak is het nog zo vroeg dat we bijna niemand tegenkomen.Maar met regelmaat zien we Roosje met haar baasje(s). Roosje, een vrolijk teefje van een onbestendig ras heeft de mazzel dat ook haar baasjes graag de dag vroeg beginnen met een flinke wandeling.Roosje komt altijd eerst mij begroeten terwijl ze Bodhi negeert. Roosje is totaal niet onder de indruk van mijn grote Rottweiler. Als hij mazzel heeft dan kan er soms een snuffeltje af.Ondertussen maak ik een praatje met haar baasje of vrouwtje. Leuke mensen die ik in de loop der tijd steeds beter ben leren kennen.

Dag Roosje…

We hebben Roosje al een behoorlijk tijdje niet meer gezien als we horen dat ze een aantal weken geleden ziek is geworden. Na een paar dagen is ze helaas overleden.En nu loop ik langs de Rottemeren. Omringt door water en groen trekt iets roods langs de waterkant mijn aandacht. Wanneer ik dichterbij kom zie ik dat het een rozenstruikje is.Terwijl ik naar het struikje staar voel ik binnen in mij iets loskomen. De tranen stromen over mijn wangen.Ik weet niet zo goed waar het vandaan komt. Dit zijn duidelijk niet alleen tranen om Roosje.Is het de spanning rondom de aankomende verhuizing? Is het de frustratie om het schreeuwende gezin van laatst? Komt er met het gemis om Roosje ook het gemis om anderen naar boven? Of is het het alles bij elkaar?Ik besef dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt. Het beeld van het rozenstruikje heeft mijn onderbewustzijn geraakt en ‘iets” losgemaakt.Ik voel me opgelucht en helder als ik verder wandel. Het doorbrekende zonnetje droogt de laatste tranen op mijn wangen.Dag Roosje…

De taal van je onderbewustzijn

Beelden kunnen je onbewust raken.Bij Yoga Nidra maak ik daar gebruik van. Door middel van beelden communiceer je namelijk met je onderbewustzijn.Het beeld van de rozenstruik maakte bij mij iets los. De energie ging stromen en er ontstond weer ruimte.Heb jij ook het gevoel dat er iets vastzit? Misschien weet je niet wat het is, maar je wilt het wel kwijt?Ik help je graag tijdens een traject Yogatherapie & Coaching. Yoga Nidra maakt hier onderdeel van uit.Wil je weten wat Yoga Nidra voor jou kan betekenen? Ik sta je met plezier te woord, dus neem gerust en geheel vrijblijvend contact met me op!

Liefs, Margo

Yogatherapeut en eigenaar van New Life Yoga

info@newlifeyoga.nl 06 – 387 502 58

Geef een reactie