Geniet van de herfst

herfst

 

Eindelijk is de hersft dan toch echt begonnen. Wind, regen, lagere temperaturen, die heerlijke herfstgeuren en dat prachtige speciale zonlicht wat je alleen in dit jaargetijde ziet. 

Elke ochtend maak ik een lange wandeling. Heerlijk om zo de dag te beginnen. en daar is mijn hond Bodhi het volledig mee eens, De herfst is een geweldig mooi seizoen om te wandelen, terwijl je de bladeren naar beneden ziet dwarrelen. Maar niet iedereen geniet van dit jaargetijde. 

 

De herfst is het seizoen van loslaten

De herfst is een periode van loslaten. Niet alleen voor de blaadjes maar ook voor ons als persoon. De herfst is net als de lente een periode van verandering. We gaan immers van zomer (yang) naar winter (yin). Na de start van de herfst wint het donker geleidelijk van het licht. Tijdens de zomer zijn we meer buiten en hebben we meer sociale contacten. Maar in de herft kennen we steeds meer donkere dagen en worden sociale contacten minder. We keren naar binnen toe. Velen vinden deze veranderingen lastig. 

 

De herfst wordt ook wel een tussenseizoen genoemd. Doordat we minder ondernemen hebben we meer tijd om na te denken. Vaak zijn we dat niet gewend. Rennen van de ene activiteit naar de andere is meer normaal dan uitzondering. Toch is het belangrijk om juist in deze periode voor meer rust en regelmaat te zorgen. 

 

Tips om (meer) van de herfst te genieten

 

🍁 Gebruik een lichtwekker. Zo is de overgang van nacht naar dag geleidelijker en wordt je prettiger wakker onder je lekkere warme dekbedje. Neem de tijd om rustig op te starten. 

🍁 Sta stil bij alles wat je bereikt hebt dit jaar. Een goed moment om te beginnen met een dankbaarheidsdagboek. 

🍁 Maak je kledingkast klaar voor de winter en shop nog even geweldig leuke warme trui en/of deken. 

🍁 Hou je voeten warm, zo blijven je nieren ook warm. De nieren zijn de batterijen van het lichaam en die wil je goed opgeladen houden. 

🍁 Ruim je huis op en maak het gezellig. De aankomende tijd zal je meer binnen zitten. 

🍁 Verlicht je huis met kaarsen en drink was warms. De koude rosé op het strand moet wachten tot volgend jaar. 😉

🍁 Eet comfortfood. Start de dag met een warm ontbijt. Voeg kruiden toe aan je maaltijden en geniet van verwarmende soepen. 

🍁 50 tot 70 procent van de mensen is gevoelig voor weersveranderingen. Stormen, temperatuur- en luchtdrukwisselingen kunnen invloed hebben op je gemoedstoestand en gezondheid. Wees je hier bewust van dan komt het minder hard aan. 

🍁 Juist in deze tijd is het goed om tijd te nemen voor mediteren, qigong en yoga. Dit helpt om dingen los te laten. Net als de natuur. 

🍁 Kleede je warm aan en ga naar buiten. Kijk om je heen, verwonder je en geniet van de natuur in dit prachtige jaargetijde. 

 

 

Helpt dit allemaal niet? Voel je je down? Of kan je wel wat hulp gebruiken bij het loslaten? Ik help je graag tijdens een traject Yogatherapie & Coaching

 

Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met me op!

 

Liefs, Margo

Yogatherapeut, Qigong instructeur en eigenaar van New Life Yoga

info@newlifeyoga.nl 06 – 387 502 58

Geef een reactie