Qigong

Je vind hier alle informatie over de Qigong lessen. Ben je benieuwd en wil je een les bijwonen? Reserveer dan een proefweek.

Reserveer hier je proefweek

Wat houdt Qigong in?

Qigong (chi kung) is een meer dan 4000 jaar oude Chinese methode om lichaam en geest in balans te brengen en te houden. Qigong helpt onder andere bij het tegengaan van stress. Er wordt gewerkt met lichaambewegingen, ademtechnieken en meditaties om qi (levensenergie) te cultiveren, beheersen en te sturen. Qi (chi) is volgens de Chinese geneeskunde de kracht die stroomt in al wat leeft. 

Het regelmatig beoefenen van Qigong helpt je je lichaam gezond te maken en te houden.

Er wordt bij onze lessen gebruik gemaakt van verschillende technieken en methodes uit verschillende stromingen.

Je werkt tegelijkertijd aan je body en mind. Je voelt meer innerlijk rust, maar tegelijkertijd energieker en alerter in het dagelijkse leven. Je zet makkelijker spanningen van je af en zit beter in je vel.


Qigong verhoogt het concentratievermogen, de creativiteit, je kunt je beter focussen en ontwikkeld een scherper bewustzijn.

We sluiten de les af met een Bodyscan, Yoga Nidra of (Klank)meditatie.

Deze populaire les wordt zowel in Zoetermeer als in Schoonhoven gegeven.

Voor wie is deze les geschikt?

Deze les is voor iedereen geschikt, maar is speciaal goed voor wie constant lichamelijk en geestelijk actief bezig is. Ervaar jij veel stress? Dan is deze les voor jou. Het is precies de juiste combinatie van rustig bewegen en het focussen van de geest.

Je hoeft niet lenig te zijn. Jong of oud, gezond of ziek. Iedereen kan meedoen. 

Ben jij klaar voor deze groepsles?

Lees ervaringen van mensen die jou voor zijn gegaan. Ben je nieuwsgierig geworden en zit je nog met vragen? Twijfel niet om contact op te nemen. Gelijk uitproberen? Reserveer via de button hieronder jouw proefweek.

Reserveer hier je proefweek

Loes vd W.

“Het is even wennen want we doen geen “Downward Facing Dog” maar toch wel veel andere bekende yoga bewegingen. De les is deels ingericht met nieuwe Qi bewegingen die we aan het leren zijn: deze bewegingen geven verrassend veel energie. De tweede helft van de les is voor bewuste en geleide ontspanning. Persoonlijk vind ik dat er een bijzonder mooi evenwicht zit in deze frisse nieuwe energieke en ontspannende les.”

Pauline G.

“Zo fijn om deze nieuwe rustige en afwisselende les te volgen. Invloeden van yoga en tai chi en als afsluiter een heerlijke ontspanning. Ik ben fan!”

Gea vd W.

“Wat een heerlijke relaxte les. Leuke tegenhanger van mijn andere yogales. 🧘‍♀️Ik slaap heerlijk geslapen na deze les. S’morgens voor mijn open raam doe ik soms nog wat oefeningen waar ik m’n eigen draai aangeef.”

Mia S.

“Een verrassende aanvulling op het toch al rijk geschakeerde aanbod! Het dwingt mijn lijf om “out of the box “ te bewegen, en vergt aandacht voor coördinatie. Door de subtiele bewegingen, de flow ( de Qi ) wordt je nog meer bewust van jouw lichaam. Ondanks de concentratie, die deze les vraagt, voelt het héél ontspannen.Kortom : een aanwinst !!”