Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige, meditatieve, intense vorm van yoga. Het is een hele bijzondere vorm van yoga, anders dan alle andere vormen waarbij je spieren gebruikt gaat het bij deze vorm juist om het ontspannen van spieren en kom je daardoor dieper, bij het bindweefsel. Het doel is het stimuleren van bindweefsel, zoals banden en kraakbeen.

 

We hebben veelal een druk (yang) leven. Yin yoga, waarbij het gaat om ontspannen is daar een hele mooie tegenhanger van. Het zorgt voor stressvermindering, mindfulness is dan ook een belangrijk onderdeel van de les.

 

Daarnaast kan Yin Yoga helpen bij gezondheidsklachten als pijn in de rug, benen en heupen en gewrichtspijn. Het stimuleert meridianen waardoor het energetische blokkades op kan heffen. Doordat je lang in een houding blijft word je geconfronteerd met mentale en emotionele weerstand. Yin Yoga stimuleert ook de organen. Tevens oefen je aandachtig te zijn en je open te stellen voor wat zich van binnen voordoet. Je leert zowel fysiek als mentaal loslaten zodat lichaam en geest tot rust komen.

 

Yin yoga heeft de kwaliteit van stilte door te ‘zijn’ in plaats van te ‘doen’. Een lastige pose of onrustige gedachten beantwoorden we vaak met een reactie door het probleem op te lossen met ‘doen’. Door bijvoorbeeld te bewegen of van binnen te verzetten tegen wat er op dat moment is. Soms veranderen we door juist niets te doen, er helemaal bij aanwezig te blijven, het te accepteren, het te doorzien en het te doorvoelen.

 

De les is geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Ervaring met Yoga is niet nodig.

 

Reserveer je proefles hier….

Bertine Gerrits: “De yin lessen van Samantha op maandag zijn heerlijk om de nieuwe week te starten. Ik voel letterlijk dat er meer ruimte ontstaat in alle delen van mijn lichaam. Door het langer aanhouden van een oefening geeft dit ook ruimte in mijn hoofd.

Ariette Hekman: “De Yin yoga lessen bij Bernanda zijn echt heel fijn en bijzonder! Bernanda heeft altijd een thema waarbij ze meditaties en houdingen op afstemt. Daarnaast heeft ze een hele warme stem die je in de houdingen helpt te ontspannen!!! Ik zou deze lessen echt aanraden. Ik vind het altijd jammer als ik een les niet kan volgen. Dank je wel Bernanda, je bent een topper.

Marion Jansen: “De yin yoga van Samantha is werkelijk fantastisch. Ik kom er na een stressvolle werkdag echt van tot van tot rust, terwijl m’n lichaam er ook soepel bij blijft. Ik hoop dat het snel weer allemaal op locatie bij Dekker kan plaatsvinden, zodat Samantha ook haar klankschalen weer kan gaan gebruiken voor een nog meer rustgevend effect.

Elvira Parlevliet: “Na een 8 urige werkdag op maandag in een statische houding, ga ik na de yinles van Samantha weer helemaal ontspannen ’s avonds mijn bedje in!

Marleen Vermie: De Yin Yoga lessen van Samantha op de maandagavond zijn bij mij grote favoriet, zowel op een vrije dag, als na een vroege dienst (óf zelfs voor een nachtdienst) ben ik altijd wel van de partij! Samantha geeft les op een heerlijke no-nonsense en down to earth manier, wat mij erg aanspreekt. De Yin houdingen vind ik altijd erg fijn om te doen, alhoewel er soms ook best pittige houdingen tussen zitten, maar met her en der wat aanpassingen zijn ook die goed vol te houden! Al met al ben ik erg blij met deze Yin lessen!!

Yin Yoga bij New Life Yoga Zoetermeer