Yoga wandelen

Als je naar buiten gaat, gebeurt er iets met je. Je staat meer open, je lijf ontspant. Tegelijk kan je meer loslaten zodra je in beweging komt. Herken je dit? Dan is Yoga wandelen iets voor jou.

 

Yoga Wandelen is geschikt voor iedere volwassene die ongeveer 2,5 a 3 kilometer kan wandelen. Even lekker een moment voor jezelf. Ben je nog niet bekend met yoga? Geen probleem, de oefeningen die we doen zijn laagdrempelig en passend bij jouw niveau.

 

Tijdens de wandelingen zijn de straat, het bos, het park, het strand en de duinen de yogaruimte. Je mat mag je thuislaten. Je trekt een paar makkelijke (wandel) schoenen aan en loszittende kleding. Bij koud weer zijn laagjes kleding aan te raden, zodat je het niet koud krijgt. Het enige wat je nodig hebt is jezelf! Laat daarom zoveel mogelijk spullen thuis. Ook je telefoon heb je niet nodig. 😉

 

Buiten zijn, Yoga en meditatie zijn goed tegen stress. Je bent even weg van je dagelijkse beslommeringen. Je zintuigen worden geprikkeld. Je wordt je bewust van de geuren, kleuren en geluiden om je heen.

 

Tijdens het wandelen doe je ademoefeningen en meditaties. We spelen met het looptempo, of gaan in op iets dat we onderweg tegenkomen. Er is ruimte voor stilte en op een geschikte plek doen we yogahoudingen voor bijvoorbeeld balans en gronding. Hierdoor kom je echt even uit je hoofd. Je maakt meer contact met je gevoel en met je lijf.

 

Door samen te wandelen gebeurt er van alles in je lijf. Wandelen is, net als Yoga een heel simpele maar uiterst effectieve manier om je gezondheid, humeur en geest een flinke positieve boost te geven.

 

Een Yoga wandeling doen we samen. Het tempo en de houdingen worden aan jouw niveau en wensen aangepast. Geef je er de voorkeur aan een goede vriend(in) mee te nemen dan is dat ook mogelijk.

 

Wil je aan het strand of ergens anders buiten Zoetermeer of Bleiswijk wandelen dan worden er reiskosten berekend.

Stephanie van Polanen: “Vanmorgen heb ik samen met Margo een yogawandeling door het Westerpark gemaakt.Ik vond het super, in de eerste plaats om Margo weer te spreken, maar ook om te ervaren hoe fijn is om te wandelen en tussen door te stoppen om een aantal oefeningen te doen.Het is echt een aanrader om te doen, niet alleen voor je zelf, maar je steunt ook New Life Yoga de studio die Margo met zoveel passie 5 jaar geleden is gestart.”

 

Personal Yoga Wandeling € 65,00

Yoga Wandeling met 2 personen € 35,00 per persoon

 

Er zijn ook regelmatig wandelingen in groepsverband – met maximaal 10 personen. Dit is steeds op een wisselende locatie.

De eerstvolgende yogawandelingen staan gepland op:

woensdag 2 juni om 14:00 uur in het Balijbos (verzamelen bij de brug voorbij de kinderboerderij)

vrijdag 17 juni om 12:30 uur in het Westerpark (verzamelen bij de bowlingbaan)

 

Yogawandeling in Groepsverband:

€ 15,00 voor leden (reserveren via het ledenportaal of de App)

€ 20,00 voor niet leden (reserveren via het rooster)

 

Yoga wandelingen worden gegeven door Margo Geelhoed.

Een wandeling duurt 60 minuten

 

Heb je vragen? Stuur een mail naar Margo via info@newlifeyoga.nl.of stuur direct een Whatsapp.

 

Marian Zeitsen “Ik heb door de wandeling rust gevonden. Fijn gesprek gehad en eigenlijk niets gemist. Heb dingen geleerd om nervositeit wat te verminderen .”

Ine Vooys: “Heerlijk rustgevend. Het schept een band om samen stil te genieten van bewegen en tegelijkertijd de omgeving (met name geluiden en geuren) goed waar te nemen

Ariëtte Prince: “Vandaag met Margo mijn eerste yoga-wandeling gemaakt. Ik heb hier zo ontzettend van genoten. De combinatie van wandelen in de natuur, de yogahoudingen tussendoor en een stukje mindfulness is echt zo fijn. We zijn in het natuurgebied de Groenzoom geweest, een open gebied met veel weilanden en water. Door gebruik te maken van de bankje en de bruggetjes heb ik weer een heel andere manier van yoga geleerd. Wat ik heel bijzonder en intens vond was het vertragen en de zintuigen ‘echt’ te gebruiken.
Ik raad het iedereen aan! Gezond voor lichaam en geest en we steunen Margo die op alle manieren echt haar best doet om zoveel mogelijk te kunnen bieden in deze bijzondere tijden! Dank je wel…………Ik voel me dankbaar!”

Bertine Gerrits: De ochtend yoga wandeling was heerlijk. Heerlijk een frisse neus halen en genieten van de geluiden uit de natuur. Op deze manier word je je nog meer bewust van alles wat je hoort en ziet. Het wandelen in stilte is heerlijk. De oefeningen bij de bankjes waren ook fijn. Superleuk om ook op andere locaties te gaan doen”

Annelies Knijnenburg: “Het was ondanks het koude weer een warme ervaring Margo. Rustig wandelen met yogahoudingen en meditatiemomenten zijn voor mij absoluut voor herhaling vatbaar. Chapeau voor het bedenken en beschikbaar maken van deze Groepswandeling

Christa Tas: “Sinds ik bij New life yoga de lessen volg heb ik geleerd dat yoga voor mijzelf is. Geen prestatie druk en iedereen is bezig voor zichzelf maar verbonden met elkaar. Ook de wandeling biedt dit aan. In de natuur. Extra bewustwording van je lichaam. En de stilte die de les omvat. Een moment om weer samen te zijn en na afloop even elkaar weer gedag te kunnen zeggen