Jaarfeesten

Door het vieren van de jaarfeesten volg je het ritme van de natuur. Een ritme waarin de cyclus van leven, dood en wedergeboorte wordt gesymboliseerd. Er is geen begin en geen eind. Stel je de cyclus voor als een draaiend wiel. Het geeft je de kans om je plannen en voornemens op een natuurlijke manier te laten ontwikkelen. Wees niet bang, je kunt altijd opnieuw beginnen. Al zul je nooit meer zijn wie je eerst was.

Reserveer je plek

Wat houdt deze Special in?

Passend bij elk jaarfeest maken we samen een mooie ceremonie van twee uur. Heb je nog geen idee waaraan je wilt werken? Geen probleem. Als je eenmaal dit pad met elkaar gaat bewandelen komt dat vanzelf. Tijdens de bijeenkomsten treffen we jou in de sfeervol ingerichte yogastudio of op een buitenlocatie. Vooraf laten we weten wat verstandig is om mee te nemen. Een schrijfboekje is altijd handig. Door een heel jaar alle feesten samen te doorlopen zul je echt stappen gaan maken bij het realiseren van je plannen of voornemens.

Marco en Bernanda zijn 10 jaar elkaars man en vrouw en hebben twee prachtige kinderen. Zachte vrouwelijke energie en structuurgevende mannelijke energie is wat zij inzetten in de ceremonies. De balans tussen deze twee is nodig in het huidige leven om onze manier van denken en doen te veranderen. Naar binnen kijken, oude denk- en gedragspatronen loslaten en de gebeurtenissen die je te wachten staan met zoveel mogelijk liefde omarmen. Marco helpt je dichter naar de kracht van de natuur met sjamanistische rituelen. Denk aan een medicijnwiel, een doolhof of een sjamanistische reis. Bernanda begeleidt je graag met haar drum en brengt je dichter bij je zachte zelf met meditaties en rustige yoga.

Wil je meer in contact staan met je zelf? Heb je behoefte om de natuur voor jou te laten werken? Wil je samen onderzoeken wat dat jou kan brengen? Schrijf je dan in.

 

Extra informatie

Wanneer

De volgende zondagen van 19:30 – 21:30 uur.

29 januari: Ploeg / Zaaifeest

Imbolc

Feest van de bevruchting van de aarde. We spreken ook wel over de zuivering.Je neemt afscheid van het vorige jaar en treft voorbereiding voor het nieuwe jaar.Vruchtbaarheid is wat elke boer zich toewenst aan het begin van het zaaiseizoen. Dat wil jij ook voor je plannen en voornemens. Je geeft ze het beste mee en hoopt op een vruchtbare oogst.

Ben je klaar om te zaaien en voor wat gaat komen?

7 mei: Bloei / Meifeest

Beltane

Tijdens Beltane vieren we het begin van de zomer. Het licht wordt steeds sterker en laat onze plannen en voornemens groeien. Het zaad diep in de aarde begint te ontkiemen. De weiden staan weer vol dieren en de bloesem hangt aan de bomen. Vruchtbaarheid en bevruchting hangt in de lucht. Je aandacht en liefde is nu in alle hevigheid aanwezig. Gebruik deze kracht wijs en zorg voor een vruchtbare omgeving.

Welk zetje geef jij je plannen en voornemens?

20 augustus: Oogstfeest

Lammas

We vieren het feest van de eerste oogst. Lammas is voor de boer de eerste graanoogst, dat viert hij goed. Ook voor jou is het nu tijd om stil te staan bij je inspanningen. Je analyseert, transformeert en evalueert wat je hebt bereikt dit jaar. Deze overvloed deel je met anderen, positief en negatief. Nu heb je de tijd om te denken over wat beter had gekund en wat goed ging en je wilt behouden.

Van welk stukje oogst mag jij nu al genieten?

29 oktober: Keltisch Nieuwjaarsfeest

Samhain

Samhain is ook wel bekend als Halloween en Allerheiligen. Het donker wordt sterker. De laatste oogsten worden binnengehaald. De natuur sterft af en bereidt zich voor op een nieuw groeijaar. Jij laat achter wat je als ballast ziet en maakt plannen voor het nieuwe jaar. Dit is het moment om te overdenken, te beslissen of opnieuw te beginnen. Een nieuw begin kan niet zonder offer. De dood is zowel een einde als een nieuw begin.

Wat wil jij opofferen of waar wil je afstand van doen om een nieuwe cyclus te starten?

 

 

Investering
25 euro per ritueel

Kom je alle 4 de keren dan krijg je € 10,00 korting. Stuur in dat geval een mail naar info@newlifeyoga.nl 

 

Locatie: New Life Yoga Zoetermeer, Scheglaan 12

Bij goed weer en fijne temperaturen zal het ritueel buiten plaatsvinden


Vragen: info@newlifeyoga.nl

Janny van Rossum: “Geweldige geuren, flakkerende vlammen, stralende sterrenhemel en aarden in aarde met Sjamaanrituelen waarin je op een virtuele reis gaat en aan het eind van de avond helemaal relaxed weer bij jezelf thuiskomt. Dankjewel ? Marco & Bernanda voor de bijzondere ervaring.”