Tieneryoga

Yoga is groei en balans, zowel fysiek als mentaal

 

In de TienerYoga wordt o.a. gewerkt met de methode YOGA VOOR JONGEREN van Helen Purperhart. De leerlingen maken kennis met yogahoudingen, ontspanningsoefeningen, ademoefeningen en meditatie. Door middel van de oefeningen verbeteren tieners hun concentratie, zelfbeeld, verbeeldingskracht, de flexibiliteit van de spieren wordt verbeterd en de ademhaling.

Door opgeslagen spanningen in het lichaam kun je last krijgen van verschillende fysieke en mentale klachten. Enkele voorbeelden zijn: buikpijn, hoofdpijn, slecht (in/door) slapen, vermoeidheid, overprikkeling, lusteloos, boos, verdrietig, teruggetrokken, een vol hoofd etc.

Yoga leert je naar je lichaam te luisteren, te voelen wat goed voelt en wat niet. Weer in balans komen, in je eigen kracht staan, je grenzen leren kennen en bewaken. Het verschil voelen tussen spanning en ontspanning en hoe je daarbij je adem in kunt zetten, lekker in je vel te komen en blijven. Ook bevordert het de concentratie en motoriek, maar bovenal is het belangrijk om veel plezier te hebben in het beoefenen van yoga!

Bestel je proefles hier….