Samantha

Al ruim 20 jaar geef ik aerobic, andere groepslessen en fitnessbegeleiding op sportscholen. Ruim 19 jaar ben ik ook werkzaam als schoonheidsspecialiste. Daarnaast ontwerp en maak ik sieraden van edelstenen en mineralen.

 

In mijn werk als schoonheidsspecialiste en op persoonlijk vlak ga ik uit van de mens als geheel. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zodoende heb ik veel aanvullende cursussen en workshops gevolgd, waaronder oorreflexzone- en voetreflexzone massage, shaitsu massage, re-balancing volgens oosterse methode (yin shin do), het werken met aromatische olien, ayurvedische massages, psychognomie (gelaatkunde) en heb ik zelf energetische massages met edelstenen ontwikkeld.

 

Zo’n 12 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met poweryoga en werd direct gegrepen door deze vorm van yoga, ‘meditatie door bewegen’. Dit deed zoveel meer voor mij dan ik gewend was met andere vormen van sport die ik tot op heden had beoefend. Door privé omstandigheden heb ik de poweryoga deels moeten laten voor wat het was, maar ik maakte in mijn bodyshape en bbb lessen veelvuldig gebruik van geleerde yoga technieken en oefeningen.

 

Door mijn sportopleidingen, ervaring in de aerobic en fitnessbranche en opleiding tot schoonheidsspecialiste beschik ik over voldoende kennis op gebied van anatomie en fysiologie.

 

Uiteindelijk heb ik de poweryoga en andere vormen van yoga weer opgepakt en ben de opleiding poweryoga I bij de Aalo gaan volgen. Hierna heb ik, ook bij de Aalo, de opleiding Yin yoga gevolgd.

 

In eerste instantie was Yin yoga een uitdaging omdat deze vorm van yoga volledig buiten mijn comfortzone lag. Het tegenovergestelde van Poweryoga: Yang; dynamisch, actief en krachtig. Yin; passief/rustig, statisch zonder heftige krachtsinspanning.

 

Nu voelt het als ‘thuiskomen’ en ben ik ervan overtuigd dat deze vorm van yoga een welkome aanvulling is op mijn kennis, mijn ontwikkeling als mens en als yogi.

 

Meditatie, Poweryoga, Yin yoga en Yoga in het algemeen hebben mij meer rust en inzicht gegeven en een manier om door beweging dichter bij mezelf te komen. Ik hoop dit in mijn lessen over te kunnen brengen op anderen.

 

Elke maandagavond van 18:30 – 19:30 en van 19:45 – 20:45 uur kan je aan mijn lessen meedoen. De tweede les wordt daarbij ook online aangeboden.

 

Tot ziens bij New Life Yoga

Samantha de Vries.

Samantha - Docente New Life Yoga