Rayette

Yoga heeft mijn leven positief veranderd op een moment dat ik dat hard nodig had.

 

Op mijn zestiende moest ik een heupoperatie ondergaan . Na deze operatie moet je weer opnieuw beginnen. Opnieuw spieren opbouwen in je hele lichaam, opnieuw leren lopen en weer leren vertrouwen op je eigen lichaam. Lange periode was ik vooral heel boos, een van de vragen die steeds voorbij kwam was: ‘Waarom moet mij dit overkomen?’. Het vele sporten van daarvoor, waar ik op hoog niveau handbal speelde, mocht niet meer . Yoga kwam op mijn pad. In de yogalessen die ik volgde leerde ik weer contact maken met mijzelf, ontdekte ik mijn grenzen en vertrouwen hebben in mijn lichaam en geest.

 

Tijdens ons werk, in ons sociale leven en met sporten zijn we gewend om onze grenzen op te zoeken en hier overheen te gaan . Dat is de enige manier om beter te worden, toch? Dat dacht ik ook altijd. Yoga liet mij inzien dat je ook op een natuurlijke en ontspannen manier je doelen kunt bereiken.

 

Als fanatiek tophandbalster ging ik doorlopend door alle grenzen, pijntjes en ongemakken heen. Ik wilde presteren en dacht dat pijn erbij hoorde, totdat ik volledig moest stoppen met mijn sport én mijn passie . En dat op mijn zestiende.

 

Twee jaar en twee heupoperaties later, moest ik de stukjes van mijn leven langzaam oppakken. Ik moest meer dan ooit naar mijn lichaam luisteren. Yogalessen met een fijne yogadocente die zich focuste op wat ik wel kon in plaats van wat ik niet meer kon, hielpen mij enorm. Yoga was voor mij een plek van rust, reflectie en vertrouwen . Het gevecht dat ik altijd met mijn lichaam aanging, werkte niet. Met yoga zoek je wel grenzen op, maar je gaat er niet overheen. Je leert om op je eigen manier en binnen je eigen tijd je lichaam flexibeler en krachtiger te maken, heel natuurlijk. Ik werd niet alleen sterker en leniger, ik leerde ook accepteren en omgaan met wat ik eerder als een beperking zag. Het gaf me een kans om de situatie van een andere kant te bekijken . Mijn hele leven veranderde en het was goed zo.

 

Na het behalen van mijn massage opleiding wilde ik mij meer verdiepen in het lichaam. En kwam bij een yoga opleiding. Na het behalen van mijn 200-hour Vinyasa Yoga Teacher Training ben ik mij verder gaan verdiepen in de yoga. Zo heb ik de opleiding Restorative Yoga & Meditation Teacher Training, 200-hour Hot Yin Yang Yoga Teacher Training en 300-hour Vinyasa Teacher Training gevolgd . De opleidingen zijn erkend door de Yoga Alliance, waar ik sta ingeschreven als gecertificeerd RYS® 500 Yoga Teacher.

 

Daarnaast houd ik graag mijn kennis bij, zowel op gebied van massage als yoga, met verschillende boeken, cursussen en workshops.

 

Bij New Life Yoga verzorg ik wekelijks op de maandagmorgen een les Easy (flow) Yoga.

 

Reserveer hier je proefles…