Joy

Mijn naam is Joy de Lange, doof geboren en moeder van dochter Esmee.

Sinds een aantal jaar heb ik een CI (implantaat om te kunnen horen) en heb ik de mogelijkheid om geluiden waar te nemen die ik nooit eerder had gehoord. Dit betekent dat ik dingen hoor (als ik mijn CI in heb) maar niet altijd herken of begrijp.

In 2015 ben ik begonnen met yoga. Al langere tijd was ik geïnspireerd door yoga doordat ik vaak het tijdschrift Happinez lees. Door drukte op werkgebied kwam het er alleen steeds niet van om ermee te beginnen. Nu ben ik er achter gekomen dat tijd voor jezelf ook erg belangrijk is.

Doordat ik al jaren de Happinez lees, was ik bekend met een aantal yoga-posities. Gelukkig ben ik altijd sportief geweest (ballet, jazz-ballet, majorette, steps, aerobics en Zumba) en had ik het sneller onder de knie dan verwacht. Yoga heeft te maken met ademhaling, rust in de geest en ook lichamelijke rust en flexibiliteit. Misschien begrijp je wel dat tijdens een yoga-les communicatie over deze onderwerpen voor mij niet altijd even gemakkelijk gaat. Meestal zijn de ogen gesloten en

Toch laat ik mij niet tegenhouden omdat ik doof ben……..en laat dat ook voor niemand een reden zijn! Ik heb me ontzettend verdiept in yoga via boeken, tijdschriften en het internet en zo heb ik er meer affiniteit mee gekregen. Door het zoeken op internet ben ik bij Linda van der Heide terecht gekomen. Ik kende haar nog uit mijn jeugd en vertelde haar dat ik graag yoga-lessen zou willen volgen. Door het volgen van deze lessen bij Linda werd ik aldoor meer geïnspireerd. Het gaf me daarbij een ontzettend fijn en blij gevoel.

Herfst 2015 ben ik samen met een goede vriend naar de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam geweest. 1,5 uur hebben we daar Ashtanga les gehad. Dit voelde fantastisch! Marco Lagas stelde voor om ook yoga-docent te worden en ik twijfelde geen moment. Ik vond een yoga-opleiding (power yoga level 1) en mocht zelfs mijn tolk daarheen meenemen. Als gediplomeerd docent geef ik bij New Life Yoga workshops en ben ik de vaste docente voor de SupYoga.

Namasté

Joy - Docente New Life Yoga