Bernanda

Mijn naam is Bernanda Groot Nibbelink. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen.

 

In 2007 volgde ik de power yoga opleiding bij Tonnie Goes. Direct daarna ben ik gaan lesgeven en niet meer gestopt. Lesgeven geeft me zoveel voldoening en ik krijg zo veel waardering voor dat ik niet meer zonder zou willen. Ik krijg er veel energie van om anderen te zien genieten.
Na mijn eerste zwangerschap deed ik een opleiding yoga voor zwangeren en gaf ik een tijdje zwangerschapsyoga. Toen mijn kinderen weer wat groter waren, deed ik bij Helen Purperhart een workshop kinderyoga. In maart 2016 rondde ik de yin yoga opleiding bij Aalo af.

 

Yin yoga is een hele bijzondere vorm van yoga, anders dan alle andere vormen waarbij je spieren gebruikt gaat het bij Yin yoga juist om het ontspannen van spieren en kom je daardoor dieper, bij het bindweefsel. Ik voel me oprecht geraakt door deze vorm van yoga. Een vorm waar veel mensen op dit moment behoefte aan hebben.

 

We hebben veelal een druk (yang) leven. Yin yoga, waarbij het gaat om ontspannen is daar een hele mooie tegenhanger van. Yin yoga zorgt voor stressvermindering, mindfulness is dan ook een belangrijk onderdeel van de les. Daarnaast kan yin yoga helpen bij gezondheidsklachten als pijn in de rug, benen en heupen en gewrichtspijn. Het stimuleert meridianen waardoor het energetische blokkades op kan heffen. Doordat je bij yin lang in een houding blijft word je geconfronteerd met mentale en emotionele weerstand.

 

Ik hoop dat je ook wilt ervaren wat yin yoga voor jou kan betekenen. Het brengt je in elk geval rust om open te kunnen reflecteren en observeren. Hopelijk wil je dit komen ervaren bij mij in de les! Elke woensdagochtend verzorg ik een les Yin Yoga. Elke 4e zondag van de maand geef ik s’avonds een les Yoga Nidra. Een les waarbij je na een aantal houdingen het bijzondere effect van Yoga Nidra kan ervaren. Daarbij geef ik samen met mijn man Marco vrijwel maandelijks een Volle Maan Ritueel waar Yoga meets SjaMAANisme.

 

Reserveer hier je proefles of een plek bij een Volle Maan Ritueel…

Bernanda - Docente New Life Yoga