Barbera

Mijn naam is Barbera, moeder van twee dochters en woon met veel plezier in het oude dorp van Zoetermeer.

Als kind dat opgroeide op het honkbalveld van mijn opa en vader werd sport met de paplepel ingegoten. Op jonge leeftijd verliet ik het veld voor een mogelijke carrière in het klassiek ballet. Vele jaren later werd dit ingeruild voor de zee waar ik 25 jaar lang vele wedstrijden zeilde aan boord van de catamaran. Op de kade werd de watersport gecombineerd met actieve buitensport en de sportschool. Daar kwam ik in aanraking met Ashtanga yoga en werd geraakt door het bewuste contact van mijn lichaam in de houdingen. Van extreme sporten waarbij prestatie voorop stond naar uitdagend krachtige houdingen die mij dwongen te luisteren naar mijn lijf en geest… het zaadje was geplant!

Over wat yoga mij bracht raakte ik niet uitgesproken en wilde anderen dit ook laten ervaren. De Aalo power yoga opleidingen waren een logische volgende stap. Power yoga is een stijl waar kracht, actief en dynamiek voorop staan. De krachtige oefeningen en  bewuste ademhaling brengen je in een fijne flow en maken je sterker, leniger en je krijgt er een betere conditie van. Het lesgeven geeft mij veel voldoening als ik ervaar wat het de deelnemers brengt.

Uit behoefte naar balans tussen deze yang vorm van yoga heb ik de Aalo yin yoga en mindfulness diploma’s gehaald. Docent Bernanda legt in haar tekst heel mooi uit waarom deze vorm van yoga zo fijn is.

Door de yang en yin yoga te combineren kan je deze twee uiterste in jouw lijf observeren en creëer je  nog meer lichaamsbewustzijn. De spierversterkende dynamische yang houdingen en de ontspannende mindful yin houdingen zorgen voor een heerlijke balans in lichaam en geest.

Genoeg geschreven! want yoga is 1% theorie en 99% doen.  Op zaterdagochtend van 09.00-10.00 uur kan je zelf komen ervaren wat de yinyasa les jouw lichaam kan bieden.

Het matje ligt voor je klaar!

Barbera - Docente New Life Yoga