StoelYoga

Yoga maakt spieren en gewrichten soepeler, bevordert de motoriek en de concentratie, en neemt spanningen weg. Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om yoga op de mat te beoefenen. Voor die mensen is stoelyoga ideaal: gewoon yoga op een stoel. Het is door iedereen te beoefenen, overal en altijd. En al zijn de bewegingen maar klein, de positieve effecten zijn groot. Dat is de kracht van stoelyoga. StoelYoga is daarmee de meest laagdrempelige en veilige vrom van Yoga.

Een les StoelYoga bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Dat kan op een officiële yogastoel, bureaustoel, leunstoel, vliegtuigstoel of rolstoel, het maakt niet uit! StoelYoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Een yogales is erop gericht spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Tijdens de lessen staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en leer je creatief om te gaan met eventuele beperkingen. Ontspannen en genieten staan voorop. StoelYoga kan altijd en overal, en is daarom een geweldige uitkomst om je lichaam en geest een herstelmoment te geven.

Hoe ziet een les StoelYoga eruit?

Een stoelyogales bestaat  uit ontspanning- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen, lichaamshoudingen, concentratietechnieken en meditatie.

Op de dinsdag en donderdagochtend is er een les voor ouderen. Deze duurt 45 minuten en na deze les is er tijd om samen thee te drinken. De les op dinsdag wordt gegeven bij de MorgenSter!

Op maandag, dinsdag en vrijdag zijn er tijdens de lunchpauze online sessies van 30 minuten. Speciaal voor thuiswerkers of voor tijdens de lunchpauze op kantoor. Zo vanachter je bureau een moment voor jezelf.

Bestel je proefles hier….

StoelYoga bij New Life Yoga Zoetermeer