Ruud

Wie is Ruud?

Ik denk dat je mij het beste kunt omschrijven als een surfende yogi. Of een yogende surfi. Met een vleugje humor. Ik ben geboren in 1981 en ik woon in Rotterdam.

Ik hou van sporten, met je lichaam in beweging zijn. Surfen, wielrennen, mountainbiken en snowboarden. Muziek maken vind ik ook erg fijn. Djembé spelen, pingelen op de gitaar en vooral ook zingen. Ik schrijf ook veel, voornamelijk in dagboek-stijl. Om mijn belevenissen een plekje te geven.

Verder is reizen, de wereld ontdekken een grote passie. Ik ben 4 maanden in Australië geweest in 2010. In 2013 ben ik daar weer teruggekeerd, voor 9 maanden. Heel veel gesurft uiteraard. Het reisjaar 2013 heb ik afgesloten met drie maanden Azië: Indonesië, Maleisië, Thailand en Nepal. Een geweldige ervaring.

Ik doe graag iets voor een ander zonder er iets voor terug te krijgen, daarom doe ik regelmatig vrijwilligerswerk, onder andere op scholen.

Ik doe sinds 2008 aan yoga, verschillende stijlen heb ik geprobeerd. Het meest heb ik Iyengar yoga gedaan. Ik heb een opleiding tot Vinyasa yogadocent gevolgd via Live the Practice & Yoganesa in Rotterdam. Vinyasa vind ik heel fijn vanwege het flowy dansritme en de creatieve vrijheid die je in een les kunt stoppen. Ik beoefen ook sinds 2010 Vipassana meditatie en ondertussen ben ik een opleiding tot yin yogadocent begonnen. De combinatie van yin (passieve) en yang (actieve) yogavormen en meditatie vind ik supermooi. Yoga en meditatie zijn ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik doe in mijn eigen yogabeoefening het liefst wat meer yang yoga in de ochtend om me energiek te voelen, en yin yoga in de avond om tot rust te komen en me voor te bereiden op het slapen gaan.

Ik vind het fantastisch dat Margo startende yogaleraren een kans geeft ervaring op te doen. Na mijn Vinyasa “stageperiode” bij New Life Yoga ben ik dan ook gebleven om elke zaterdagochtend van 9:15 – 10.30 een les Yinyasa te geven. Een combinatie van Vinyasa en yin die perfect bij mij past.