Maltie

Mijn naam is Maltie Bipat. Ik woon samen en heb een dochtertje.Maltie

Ik heb jarenlang gewerkt als personeelsadviseur maar na de geboorte van onze dochter heb ik het roer omgegooid.

Ik ben mij meer gaan concentreren op wat ik echt belangrijk vind in het leven. Kort komt dit neer op, goed voor mijzelf zorgen zodat ik lang kan genieten van de mensen van wie ik houd en lang de dingen kan doen waar ik blij van word. Ik ben mij eerst gaan focussen op passend eten en drinken en deed hiernaast mijn yoga oefeningen. Bewust en passend eten is niet lastig en heeft mij veel goeds gebracht.

En toch miste ik iets. Het eten en drinken ging goed en de yoga oefeningen voerde ik standaard uit zonder er teveel bij stil te staan. Ik merkte dat ik soms teveel bezig was met de uitvoering van de oefening zelf in plaats de oefening te ervaren.

Pas toen ik begon met de docenten opleiding Integrale Yoga voor beginners merkte ik dat je niet perfect in een houding hoeft te staan en maakte ik kennis met de kracht van ademhaling. Nu zag ik behalve fysiek ook mentaal veranderingen. Meer rust, kracht en focus. Iedereen is anders en we verschillen in de manier waarop we bewegen en in hoe ons lijf in elkaar steekt. Kijk hoe ver je komt en forceer niks en je zult merken dat je lichaam meer kan dat je denkt.

De opleiding Integrale Yoga voor beginners heb ik succesvol afgerond en inmiddels heb ik ook mijn opleiding Integrale Yoga voor gevorderden gehaald. De lessen bestaan uit lichaamsoefeningen (Hatha Yoga), ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie. Als gediplomeerd docent heb ik op de donderdagavond een vaste les Integrale Hatha bij New Life Yoga. Elke 1e zondag van de maand is er om 11:15 uur Maltie’s Meditatie Moment.

En echt, het zou zomaar kunnen dat je na een periode, fysiek en mentaal, een ‘New Life’ ervaart. Dit is fantastisch en absoluut niet zweverig omdat je juist bewust en stevig met beide benen op de grond staat.