Zonder stress de feestdagen door

Op het moment dat ik dit schrijf kom ik net terug van een flinke wandeling met mijn trouwe Rottweiler Bodhi. In deze periode voor de feestdagen geniet ik vooral van de verstilling in de natuur. In de natuur zie je het overal om je heen, de bomen zijn kaal, dieren doen een winterslaap en het is echt stil. Eigenlijk is het voor ons ook tijd om de stilte op te zoeken. De kerstperiode is immers een periode van reflectie.

Wat helpt bij slaapproblemen of slapeloosheid

Slaap is cruciaal voor een goed afweersysteem en belangrijk voor de geest om emoties en gebeurtenissen te verwerken. Ik geef enkele eenvoudige tips om je slaap te verbeteren…

2020 – een terugblik én nieuwe doelen

2020 loopt ten einde. Het moment om terug te kijken, maar ook om vooruit te kijken! In dit artikel neem ik je mee naar mijn terugblik op 2020 en laat ik je zien dat doelen stellen nog niet zo verkeerd is.

Wat je moet weten over Chakra’s…

Tijdens de Yogalessen heb je vast weleens van Chakra’s gehoord. Maar wat denk of doe je, wanneer je yogadocent zegt dat je je Chakra’s moet openen? In deze blog leggen we je daarom uit wat Chakra’s zijn, wat ze doen en hoe je ze kunt beïnvloeden.

Hoe Yoga en Meditatie kunnen helpen bij gewichtsverlies

Waarom eet je ongezond? Waarom vind je het zo moeilijk om zoetigheid en vette bende te laten staan? Als je bent zoals de meeste mensen – en zoals ik – dan is het antwoord eenvoudig. Je eet omdat je comfort zoekt. Je wil het ongemak, de stress de spanning die je ervaart wegduwen…

Yoga is goed voor je brein

Yoga maakt je soepeler en sterker, maar geeft je ook een weldadig en rustgevende gevoel. Geen wonder dat ook de wetenschap steeds meer interesse toont in de effecten van yoga. Zo weten we bijvoorbeeld dat Yogi’s, terwijl ze ontspannende oefeningen doen, hun brein positief beïnvloeden.

Corona en Stress

Stressmomenten zijn een onderdeel van het dagelijks leven. We ervaren stress als een onprettig gevoel, maar toch is stress niet per definitie slecht. We hebben stress namelijk nodig om te kunnen reageren en te handelen in extreme situaties. Meer, sneller en het liefst meteen… In onze moderne maatschappij komen er heel veel stressimpulsen op ons…

Yoga en wandelen

Wandelen is gezond. Het heeft effect op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig wandelen helpt niet alleen gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, maar ook aanwezige klachten te verminderen.

Wat te doen bij rugpijn

Veel mensen hebben last van rugpijn. Pijn in je rug is lastig en vervelend, je wilt er het liefst zo snel mogelijk vanaf. Wat je zelf kunt doen om van je klachten af te komen of hoe je rugklachten kunt verminderen, lees je in dit artikel.

Waarom Yoga helpt bij depressie

Onderzoek toont aan: hoe meer yoga, hoe beter. Wie tijdens dit onderzoek drie in plaats van twee lessen per week volgde, ervaarde opvallend minder depressieve gevoelens.