Mudra’s & de Elementen

Tijdens deze workshop maak je kennis met mudra’s. Het woord mudra kan worden vertaald als ‘gebaar’ of ‘zegel’. Door je vingers in bepaalde posities te plaatsen kun je jouw energie sturen. Elke vinger is verbonden met één van de vijf natuurelementen: vuur (duim), lucht (wijsvinger), ruimte (middelvinger), aarde (ringvinger) en water (pink).

Namaste is inmiddels een bekend gebaar dat wordt gebruikt aan het begin of einde van een yogales. Dit is één van de vele mudra’s (handgebaren) uit de Indiase traditie, waarmee je jouw energie in goede banen kunt leiden. Kortom, door mudra’s te beoefenen heb je jouw energie in eigen hand!

Mudra’s maken onderdeel uit van de hatha yoga stroming. Het mooie aan deze krachtige gebaren is dat ze eenvoudig en effectief zijn. Je kunt er lichamelijke klachten (hoofdpijn, vermoeidheid, stijve gewrichten) mee verlichten en het effect van yogahoudingen versterken. Vergroot de flexibiliteit van je handen en vingers, leer hoe je stress kunt verminderen, maar ook hoe je zelf problemen als slapeloosheid of een jetlag kunt tegengaan. Mudra’s zijn ideaal om op te nemen in je dagelijkse routine.

Ervaring met yoga is niet nodig. Deze workshop is een mooie, toegankelijke manier om aan jouw yogapad te beginnen. Voor je het weet heb je het in de vingers! Gevorderde yoga beoefenaars kunnen door middel van mudra’s hun yogabeoefening een nieuwe dimensie geven. Ervaar wat mudra’s voor jou kunnen betekenen!

Wanneer: zondag 27 mei 2018

Tijdstip: 14.30 – 17.00

Kosten: €25,-

Docent: Janine Karlas van Yoga Walhalla

Koop je ticket in de webwinkel.