Mirjam L.

Yoga is alway’s a good idea!

Absoluut mijn levensmotto.

Al ruim 20 jaar ben ik een gepassioneerd yogi, en de reden dat ik naast mijn consultancy bedrijf  in Leidershap & Personal Development ook yoga teacher ben, heeft meerdere redenen.

De voornaamste reden is dat ik in de jaren ’90 eerst een snowboard ongeluk kreeg en een jaar later een ernstig auto ongeluk. Met zeer ernstige gevolgen, waarna jaren van intensieve therapieën volgden, maar ik ontkwam uiteindelijk niet aan twee zeer risicovolle operaties in USA.

Na deze operaties kon ik eindelijk gaan herstellen en mijn leven weer proberen op te bouwen. En toen kwam ik in aanraking met yoga.

Het mediteren, de positieve ervaringen met de yoga oefeningen gaven mij weer een krachtig en soepel lichaam en een rustige geest.

De Yoga Lifestyle bleef voor mij altijd belangrijk en tijdens mijn business coaching merkte ik dat ik  de yoga filosofie meer en meer verwerkte in de consulten. Met groot resultaat en een hoop dankbaarheid.

Dat resulteerde dat ik naast mijn bedrijf toch de  500hrs Sivananda Teacher training ben gaan volgen.

Ik geef nu (o.a.) graag les in de traditie van Swami Sivananda.

Sivananda-yoga is afgeleid van (o.a.) hatha/kundalini/Bakti yoga en legt de nadruk op de gezondheid en welzijn van de beoefenaar.

Niet alleen de asana’s (oefeningen) maar juist ook de gehele yoga lifestyle zijn belangrijk. Het leren ademen (pranayama) , mediteren (rust) positief denken en gezond eten.

De Sivananda-trainingsmethode is gericht op het vergroten van de vitaliteit van het lichaam, het vertragen van de achteruitgang van het lichaam en het verlagen van de kans op ziekte, door middel van de ontwikkeling van het lichaam.

Ondertussen geef ik ook Yin Yoga, YIN/Yang, Power Flow en Hot yoga.

De lessen die ik bij New  Life Yoga ga geven zijn voor iedereen toegankelijk, voor de beginnende beoefenaar tot aan de gevorderde yogi, de lessen zijn opbouwend ontspannend, dynamisch en altijd anders.

See you on the mat!

 

Om nama shivaya.