Janine

Mijn naam is Janine Karlas. Ik heb een passie voor muziek, de natuur en yoga. Samen met mijn man woon ik in de Hoeksche Waard, een prachtige landelijke omgeving op een steenworp afstand van Rotterdam. In het dagelijks leven werk ik als marketeer bij een poppodium in Zoetermeer. Een dynamische baan waar ik mijn passie voor muziek in kwijt kan. Yoga houdt mij in balans.

Yoga is in de afgelopen jaren een steeds belangrijkere rol in mijn leven gaan spelen. Het mooie aan yoga is dat elke beoefenaar zijn/haar eigen pad bewandelt. Er zijn veel verschillende yoga stijlen. Misschien zie je soms door de bomen het bos niet meer, maar je komt er vanzelf achter welke stijl het beste bij jou past. Waar voel jij je prettig bij? Hoe kun je de oefeningen die je op de mat leert vertalen naar situaties in jouw leven? Sinds januari 2017 volg ik een Yoga docentenopleiding (500-uur RYT) in Rotterdam. Ik zit midden in het leerproces en vind het leuk om mijn ervaringen te delen. Ik zie mijzelf niet als docent, maar als een gids die mensen op weg helpt op hun eigen yogapad. Een goede begeleiding is belangrijk, maar de beste leraar ben je zelf.

Onder de naam Yoga Walhalla geef ik workshops, waarin ik mijn liefde voor de natuur combineer met yoga. Aan de hand van de natuurelementen; aarde, water, vuur, lucht en ruimte, neem ik je mee op een reis door je lichaam. Soms verloopt je leven soepel, voel je je zelfverzekerd en in balans. Er zijn ook momenten waarop je aan dingen twijfelt, je onzeker voelt of kampt met lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn of rugpijn. Het is niet altijd even makkelijk om deze ups & downs te accepteren. Door yogahoudingen, ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en verschillende meditatievormen kom je dichter bij je eigen natuur. Ontdek wat yoga voor jou kan betekenen. Yoga is geen doel op zich, maar een middel om bewuster te leven en te genieten van de wereld om je heen.

Elke maandagavond geef ik van 21:00 – 22:00 uur Hatha Yoga. Tevens verzorg ik workshops.