Integrale Yoga

Bij integrale yoga gaat het om jou. Jouw lichaam, jouw gevoelens en emoties en jouw denkvermogen.

Bij yoga denkt men vaak aan allerlei ingewikkelde posities, die je correct moet uitvoeren, in hippe kleding. Verder verwacht men vaak dat je ook nog lenig moet zijn. Gelukkig is dit niet waar. Yoga is voor iedereen, jong en oud, lenig en niet lenig, man of vrouw, hip of niet hip.Integrale Yoga

We besteden hier aandacht aan door middel van het beoefenen van lichaamsoefeningen (Hatha Yoga), ademoefeningen, ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie.

Hatha Yoga

Onder Hatha Yoga verstaat men het aannemen van lichaamshoudingen. Je concentreert je op de houding van de lichaamsoefening. Je wordt je meer bewust van jouw lichaamsdelen die bij de houding betrokken zijn. Het resultaat is een gezond functionerend lichaam. Na de oefening volgt een rusthouding om de werking van de oefening te observeren/voelen.

Ademoefening (Pranayama)

Prana is datgene dat zuurstof leven schenkt.
Pranayama zijn oefeningen voor het verbeteren, uitbreiden en beheersen van de ademhaling. Natuurlijk, je ademt altijd. Maar soms (of te vaak) gebeurt dat oppervlakkig. Of de adem wordt krampachtig vastgehouden zodat het niet goed kan doorstromen. Concentreer je op je ademhaling en vind je natuurlijke ademhaling terug.

Ontspanning

Tijdens een ontspanningsoefening word je bewust van spanning in verschillende delen van jouw lichaam en misschien wel geest. Het bewust worden en observeren hiervan is een eerste stap om tot verdiepte ontspanning te komen.

Concentratie en meditatie

Het stil maken van het denkvermogen is de voorwaarde om de concentratie te kunnen richten.  Dit klinkt wellicht wat zwaar’ maar door een meditatie kun je in aanraking komen met de mentale stilte, een fundamentele ervaring in de Integrale Yoga.

Bestel je proefles hier….

Nadia Uijthoven: “Bij de integrale hatha yoga les van Malti is veel aandacht voor het bewust omgaan met je lichaam. Bij haar meditaties kom je tot diepe ontspanning. Deze innerlijke rust neem je weer mee je leven in.”